7 Temmuz 2014 Pazartesi

Deistim çünkü ..

Her deistin bir hikayesi var ana babalar...
Benim hikayem 4 kitabın mealini okumamla başlar...
Her kitap birbirinin devamı gibidir ve nedense inen kavmi yada topluluğu üstün ırk haline dönüştürmüştür.
Ha bir de hiç biri peygamberin kendisi tarafından yazılmamıştır.Yani aslıda peygamberlerin hepsi kitapsızdır ve 100küsür peygamber vardır.

Sorular soracağım kendi içinizden cevaplayın.Ben kendimce cevaplar yazayım ok?=

1) Alevilik-sünilik-hanifilik cart curt uzar gider...Hz Muhammet hangisi?
Cevabım=> Basit mantıkla gidersek Hz Ali Hz Muhammedin amcasının oğlu.Dolayısıyla Alevi .
Asıl cevap: O dönemde mezhep yokken neden götten uyduruldu ve bunlara uygun ibadet şekilleri geliştirdi?

2)Kuran-ı Kerim kim tarafından çıkarıldı? Neden?
Cevap:Sanırım o dönemde Hz Muhammet çok yoğunmuş,malum 9 evlilik bir de devlet işleri filan.Çıkarmaya zaman bulamamış.
.Asıl Cevap:Kuran kitap haline dönüştürülmek istenen bir yazıt değil,yaşam şekline dönüştürülmesi gereken bir yapıt olmalıydı ki Hz Muhammet çıkarmadı! Fikrini peygamberden daha üstün tutan insanlık (Ebu Bekir toplattırır,Osman çıkarır) Kuran'ı kitap haline dönüştürür.

3)Sünnetler zorunlu mu?
Bu konuda verdiğim tek örnek şu: Hintli bir yengem var ve pilavı eliyle yiyip misvakla dişlerini temizliyor. Sebebi sünnet. Hz Muhammet zamanında kaşık olsa sence sünnet olur mu olmaz mı?Yıl olmuş 2014 hacı neden 600 lü yıllarda yaşar gibi pilava parmakları sokucan? İğğ...

4)Kutsal Kitabı kim yazdı?
Sorarım sana kim? Okuduysa bilirsin. Hz Muhammedin davranışlarını görenler yardım etti,sözleri geçti kitaba vs..Sonuçta insan aklıyla yazılmış bir şey ne kadar değiştirilmemek istense de azıcıkta olsa bir değişikliğe uğramamış mıdır?

5)Neden erkekler boş ol deyince nikah düşüyor (: Neden kadın şahit olacaksa 1 değil 2 şahit gerekiyor?
Cevabım:Hani kadın köle değildi.Hani insanlar eşitti? Allah kadınları yarım mı görüyor da bir kadının şahitliğini saymayıp ikincisini istiyor?

6) Zina yasak ve cehennem işidir. değil mi ? Al buradan yak
Hz Muhammet 9 kadına sahiptir.4ü ile evli 5i ise cariyeliğidir.
Yani?Zina değildir! Cariyeliğidir.




23 yorum:

  1. Ahanda ayvayı yedin şimdi tüm dindoşlar saldıracaklar sana :D Ben 2 yazı yazdım deizmi neden seçtiğimle ilgili, bana özel olarak blogunda yazı yazan dindoşlar bile çıktı :D Admin Panpa diye gezinen bir gerizekalı var falan diye de girizgah yapmışlar :D O girizgahı yapana bacağım girsin orası ayrı tabi :D Efem doğru yoldasın, öncelikle sorgulamış olmandan ötürü tebrik ediyorum.

    Şıklara gelirsek :)
    1) Mezhepler de dinler gibi uydurmaca, eski insanların bir takım kişileri kendi safına çekme çabası.

    2) Yazan bariz belli xD Hatta cinsel hayatından bile bahsetmiş, onuda geçtim kendisine karşı gelinmemesi için acayip şeyler yazmış :)

    3) Bununla ilgili manas destanı bile yazarım.

    4) Hemde ne değiştirilmiştir biliyon muuu :D Ama öyle demeyelim bozulmadan gelmiş tek kitap oymuş. Zaten insanın değiştirdiği malum çünkü yazanda insan.

    5) İslam dininde kadınların değerinin arttığı dünyanın en büyük yalanıdır :D Sarkozi Türkleri çok seviyomuş deseler daha inandırıcı.

    6) Ona serbest, konuyla ilgili ayet ve hadislerde var :D Hatta bir ayette, akrabalarından ve çevresinden isteyen kadınların kendini ona hiğbe edebileceği yazıyor :) Ona her şey serbest.

    YanıtlaSil
  2. Sanırım ortak yanımız hep bu saçma sorular ve cevaplar.
    Gerçekten aklım mantığım almıyor :)
    Admin panpanın yorumuna da çok güldüm ya :D
    Dindoşlar :D
    Onun deistlikle ilgili yazılarını da oku bence. Çok güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okudum ki bebeimmm <3 Sonra yazdım hatta ;)

      Sil
  3. Belli ki tam arastramamissin , gotten uydurma şeyler okuyacagina mantikli bak ve gerçek kaynaklardan oku ... Ama sizin kalpleriniz muhurlu Allah ayette diyor .. Baksanizda göremezsiniz anlamazsnz .. Görüşürüz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emrecim;
      4 kitabıda okuyabilen ender insanlardan biriyle konuşuyorsun ve dinler tarihi hakkında çok fazla araştırma yaptım .
      Ben bir kul olarak kimin nasıl mühürlü olduğunu söyleyemem ,haşa.. O benim işim değil ama sende böyle şeyler söylemesen iyi olur be Emre.
      Yaradılanı sev yaradanından ötürü.
      Sevgiler.

      Sil
    2. Emre Allah bir ayetinde dilediğimi hidayete erdirir dilediğimin kalplerini mühürlerim diyo hacım. O zaman Allaha söyle kalbimizi mühürlemesin :) Mühürlüyosa da cehenneme atarım demesin :) Ne çüküm iş lan hem kendi sebep oluyo hemde cehenneme atıyo :D Hoş Allah bile tam karar verememiş olmalı ki bi ayette insan serbesttir kendi seçecek gibisinden konuşurken diğerinde ben iyi yada kötü yola iterim diyo, bence bi karar versin :) Sen bizden daha iyi araştırmalısın, 5-6 yıl önce bende senin gibi ahkam kesiyodum ateistlere, deistlere falan yardırıyodum klavye başında :) Fakat asıl sorgulayıp hacıya hocaya sorarak değilde kendi içinde sorgulayarak düşünmesi gereken sensin reyiz, biz değil ;) 40 tane din varken sizin sadece kendinizi doğru görüp diğerlerine kaka demeniz (siz dediğiniz içinde eski bende varım) Afrikalı birinin "herkes siyahtır" demesi kadar garip ve itici...

      Not: Bak seni hidayete erdirmiş, kaptın cennette hurileri 10ar 5er çakaaal ^^

      Sil
    3. Yazık... Ramazan olmasaydi o cakali da bi tarafına ... NYSE .. Gorusecez

      Sil
    4. Söv hacı sok bi tarafıma he söyle söyle :) Sanki normalde söylemediğiniz şeyler. Ülkenin %90ı sokak mk diyerek gezmiyo mu? Ahlaklı toplumuz yardır gitsin bana, hatta ana bacı dal. Bu arada torrentindir nedir, kul hakkı la o :) Adamlar satmak için oyun çıkarıyo siz torrentindir :D Ondan sonra müslümanız biz, hak yeme, gevurda olsa adamlar hakkını yeme :D Bunları okuduktan sonra küfürde etme :)

      Sil
  4. asdfgh cariye olayına koptum yani.

    YanıtlaSil
  5. şekerciğim deist olman senin en büyük fikirsel özgürlüğün. Ve herkesin saygı duyması gereken bir konu. Öyle katı inançlarım yok ama keşke ramazan gibi belli bir dinsel grub için özel olan bir ayda değil farklı zaman yayınlasaydın bu yazıyı. Fikir özgürlüğü fikre saygıyı da getirmez mi? Mesela belli bir dinsel grub için özel olan kişileri eleştiriken daha farklı bir dil kullanmak daha iyi olurmuydu diye ben okurken sorguladım kendi içimde
    yine de sen bilirsin şeker.( Aynı yorumu noelde hiristiyanlığı eleştiren bir yazı yazsan da yazardım)
    şekerciğim yazdığın şeylerin birazına katılıyorum, bir kısmı da benim düşüncelerimden farklı geldi. Her olay kendi çağında değerlendirilmelidir sözün çok doğru. Elle yeme olayı ne kadar yanlış. Ama diğer eleştirdiğin konulardan bazılarını da mı aynı çerçeveden alsak acaba.? Sevgiler ve öpücükler. Hep böyle kendine özgü kal. Yazılarını deminden beri okuyorum. ne farklı ne süper yazıların var. Senin blogunu nesden daha önce keşfetmemişim ben. artık bir keşfettim tam keşfettim. Bir sürü sayfa açık bilgisayarımda senin blogundan. Bayıldım bloguna

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi okumalar birtanecim (: Söylemin doğru olabilir,ramazanda yayınlama-yayınlamama noktasında. Saygısızlık ettiysem affola,kimseyi kırmak incitmek için yazmadım ki ben. Sadece vicdan-beyin-blog içeriği. Fikir beyanından ibaret bir eylemdir ve zamanlaması planlı değil kesinlikle tatlım.
      Sende beni anlarsın eminim kii.
      Öpüklemeler.. (:
      (Blogumda seni sevmiş)

      Sil
    2. öpücükler sana şeker bloguna söyle ben de çok sevdim onu :)

      Sil
  6. Deizm hızla yayılıyor dolayısıyla benim ilgimi de çekiyor. ateistlerin korkaklıkla suçlamasına karşın ülkemizde deistlerin sayısı daha fazla hatta tahminen Türkiye de %4 civarında deist var. Benim deist blog arkadaşlarımın yanında yakın arkadaşımda var hepsiyle muhabbet etmekten oldukça zevk alırım görüşlerini önemser saygı duyarım ama senin kullandığın alaycı dili bende zamansız buluyorum.

    Sen bu yazıyı yazarak ne anlatmaya çalıştın onuda tam olarak anlayamadım. Bana sanki 4 kitabı okumuş birinden ziyade inanları aşağılayarak marjinalleşmeye çalışan, buradan çektiği tepkilerle pirim toplamak isteyen bir imaj bıraktın. Yanlış anlamış olabilirim.

    ADMIN PANPA'nın bahsettiği dindoşlardan olmadığımı düşünüyorum ama bu saygısızca bir alaycılığı onaylayacağım anlamına gelmez. Bu yazıdan deizm konusunda ne kazandım? Hiç. Belki biraz kin ve öfke.

    YanıtlaSil
  7. Kimseyi kırmak incitmek vs.. için gram çaba harcamayacağımı beni tanısan bilirdin be İlk İnsan :(
    Ben müslüman değilim belki ama insan olmaya odaklı bir varlığım ve bu amacımdan saptırır beni.
    Ben hastalıklarla bile alay geçebiliyorum cancağazım.dilim hemen her yerde böyle.
    EDin üzerine konuştum diye alaycılaşmadım ki ,alaycı kuş gibi vızı vızık biriyim zaten ondandır ötmüşlüğüm.
    Sevgiler ;)

    YanıtlaSil
  8. Burası fena karışmış Plaza. Şimdi yazına yorum yapmak isterdim ama İslam ile ilgili geniş bir bilgim olmadığı için yanlış şeyler söylemek istemiyorum. Yazdıklarını araştıracağım. :)

    YanıtlaSil
  9. İnananlar kendi gibi olmayan biz inanmayanlarla inanılmaz şekilde makara yaparlar, demediklerini bırakmazlar :) Sırf inancımız farklı diye bizi kötü insan olarak lanse ederler. Ana bacı kayarlar, inançlarımızla dalga geçerler. Ama biz onların inancıyla ilgili ufacık birşey yazsak ahanda böyle tepki gösterir, pipimizden asmak isterler :) Ah ulan dünya, ne garip yersin sen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Not: Biz inanmayanlar derken inancı farklı olanlar demek istedim.

      Sil
  10. Bu evrende herkesin aklının yolu bir değil ki Admin inancının yolu bir olsun. kimi körü körüne inanmayı seçer,kimi sorgulamayı,kimi hepsine kucak açar,kimi hiç birini istemez.
    En azından sürü psikolojisiyle hareket edip,körü körüne bağlı kalmadım diye teskin ediyorum kendimi ben.

    PS: Hastalığımı genç yaşımda öğrenmeseydim,araştırma gereksinimi duymayıp inanabilirdim de.
    Ying yang mı diyoruz buna da (:

    YanıtlaSil