14 Haziran 2014 Cumartesi

1 comment

Hebatit B günlüğüm 2

Anlayacağın minnacık yaşlarda öğrendim bu hastalığa sahip olduğumu.İşin ciddiyetinin farkında olamayacak kadar küçüktüm ki bilirsin tek kaygım annemsiz olmaktı o dönemde.Neyse...

Annem hastalığın keyfine göre haraket ettiğini söyleyen doktora inanmayarak başka bir doktora götürdü babamla beni.Gene bir sürü şırınga,gene ölenlerin kanlarının saklandığı kan odaları,gene acıdığında ses çıkarmayan insanlar,gene kanlarını vermek için sıraya girmiş salaklar topluluğu ve gene o iğrenç kan kokusu.

Nasıl olsa öleceğim diyerek etime batan iğnelere tepkisiz kalışımın miladını oluşturan o gavur iğne.Çıkmayan iğneden 5 kocaman tüpe dolan köpüklü kanım ve aynı iğrenç bekleyiş.Sonuçları hızlıca alıp giden kuyruktayken babam elimi iyice sıkmaya başlıyor.Onu anlayabiliyorum,korkuyor.İsimler yüksek sesle çığırılırken minnacık yüreğim gümp gümp atıyor. Bizim ismimizi çağırıp milletin içinde hastasınız diye bağırmasınlar allahım diye dua etmeye başlıyorum. Etrafıma baktığımda kalabalık azalıyor,azalıyor ve 4 kişi kalıyoruz.

Sizlerin sonucu içeriden verilecek diye ekşiyen suratla hemşire bize yolu gösteriyor.Takibine gittiğim koridor hiç bitmeyecekmiş kadar uzun geliyor o saniyelerde.Beynimin içinde sürüklüyor sanki o hemşire beyaz hastane terliklerini.

Girdiğimiz odadaki doktor işaret ediyor karşısındaki duvara doğru.Nezaketen sandalyeleri koymuşlar ama kimse o sandalyeye davet edilmedi,oturmaya cesarette edemedi .Nasıl bir suçluluk psikolojisi ,sen düşün.

-Sizleri buraya tahlil sonuçlarınız getirdi. (O dakika yanımda dikilen ikisi de  bıyıklı olan adamların yüzüne doğru 90 derecelik açıyla eğilip yüzlerini belleğime kaydettim.Nasılsa ölecekler,bari yaşarlarken ezberleyeyim diye bir hisle yaptım bunu)
-Hebatit B pozitifsiniz. Bu hastalık genel olarak cinsel yolla ve kan yoluyla bulaşır.Şimdi düşünün bakalım cinsel yaşamlarınızı,pişman mısınız.

Terleyen elim babamın elinin içinden kayıyor.Yok benim elim terlememiş,babamın avuç içi sırılsıklam da o yüzden kayıyor.

Şimdi düşünün birlikte olduğunuz kişileri ve onları bulup haber verin. Gerçi sorumsuz olmasanız burada olmazsınız ya,neyse.
Bu günden itibaren Alkol yasak!
Yağlı yiyemezsiniz
Kızartma yiyemezsiniz
Sadece haşlanmış yiyecekler yiyeceksiniz.
 -Doktor amca patates kızartması da mı öldürür diye parmağımı kaldırmış sorumu sormuştum ki doktor amca gülümseyerek bana doğru yürüdü.korkudan babamın bacağının arkasına doğru saklandım.Saçımı okşayıp babama ''Sadakatsizliğinin acısını minnacık beden çekiyor.Gördükçe vicdanın sızlasın''dedi.Dün gibi kulaklarımda bu söz.Babam başını minik çocuk gibi eğdi ve gözlerinden damlayan yaşları izledim o saniye.

Eve döndüğümüzde annemle babam yatak odalarına girdi.İçeriden gelen sesler karma karışıktı.

''Kimin amı için bizi peşkeş çektin.O amın heykelini yapıp mezar taşın yapacağım senin.Bizim fotoğrafımız yerine onu öpersin sen ''