5 Nisan 2015 Pazar

18 comments

İyi Anne kim !?

Selam ampulü takıp elektirik düğmesine basmadan yanmasını beklediğim okyucu....

Günlerden pazar ve ben işte çok evde yorulduğum bugünde sana yazmak istedim bir kaç satır.Çok hızlı yazdığım için kusura bakma yazım hatalarımı.Çünkü annemden sadece 10 dakika müsade istedim Miraya bakması için.

Evet okuyucu Cuma günü işe gitmedim.:Çünkü Mira diş çıkaırken mememi destek olarak kullanıyor.Gece boyunca her 10 dakikada bir emme dediği anda zıplayıp emziren bedenim dayanamayıp o pozisyonda uyuyakalınca boynum tutuldu.

Anneme göre yalancı emzik vermeliydim.Çocuk 1 yaşına geldi bu ne biçim zihniyet.Bana göre ise ağzına verdiğim ve bütün gün ağızda kalan bir plastik parçası sağlıksız.Benden gitsin,koy götüne.

Anneme göre bir sürü anne yalancı emziklerle büyütmüş.Çocukları sağlıksız mıymış.Ben çok mu biliyormuşum.
Bana göre yapay olan her şey sağlıksızdır!

Diş çıkarma arifemizde perşembe günüydü sanırım annem arayıp ''Plaza ben çocuğu  doktora götürüyorum.Berbat durumda''dedi.''İyi anneciğim sakın bana sormadan bir şey verme ,sadece damağa sürülen bir ilaç ismi vericem olmazsa araştırıyorum''dedim.

Annem ikinci aramasında ''Ben İdili doktora götürdüm.Şurup verdi.İçirdim bile.Çocuk biraz rahatladı be! ''

Ben ise yıkılmış, ağız içi etlerimi tüketmiş ve kıpkırmızı halde ''Anne bana sormadan bir şey yapma demedim mi sana. Diş çıkarma döneminde antibiyotikler pamukcuk yapar.''

Annem : ''Kızım sen doktordan iyi mi bileceksin''
Ben ''Öff anne ben doktor değilim ya bokum. O çocuğun annesiyim farkındaysan neyse.Başka verme tamam mı.''
Annem : ''Kızım doktor 3 kere ''
Ben ''Anneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee''
Annem : ''Tamam ne bağırıyorsun eşek sikmişcesine '^'çat.Yüzüme kapanan telefon....

Günün akşamında annem aradığında ''Kızım bu çocuğun ağzında böyle beyaz beyaz şeyler çıktı.''
Ben: ''Anne pamukcuk yapıyor dedim ya sana .''
Annem :''Kızım ama doktor verdi''
Ben : ''anne ben de araştırdım bir sürü.Her defasında aynı şeyi yapıyorsun ya öf.''
Annem : ''O doktorun alem deliğini sike emi. Diplomayı yolda mı bulmuş bu herif.Dur ben yarın onun suratına tüküreyim de görsün.''
Ben belediye otobüsünde ''Anne geliyorum bir şey istiyor musun?''
Annem ''Bu da sus demenin başka versiyonu oldu.Hanımefendinin cakası bozulacak iki amele ile aynı demirde tutuşuyor diye.Yok kızım istemem.''ÇAt

İşte şu sıralar menepozdaki annemle benim bebek büyütmedeki halim...

İdile şu sıralar işkence çektiriyorum okuyucu.Zorla bir şeyler yediriyorum.Küçükken annemden nefret ederdim bana bir şeyleri zorlA yedirdiğinde.Hele babamdan.Şeytan görsün yüzünü lafını öğrenmiştim.ŞEytan gerçekten babamı görür ,çarpar sanıp durmadan bu lafı tekrarlıyordum.

Babam besin diye kahvaltıda bana ekmek arası Sarelle,yumurta,domates,beyaz peynir,sucuk,yağ yapardı.Ayrı ayrı ekmeklere değil! Hepsi bir arada.Eziyet olurdu bana.Ağzımda büyürdü lokmalar.Gözünü büyütüp büyütüp zorla yediriyordu.Vitamin alcakmışım.Aklıma gelince hala midem bulanıyor be!

Neyse işte.Şu sıralar İDil iştahsız diye 2 öğün zorla yediriyorum.aklıma o günler geliyor.Benden nefret etmesin diye sırt tarafına geçiyorum.Ağlayınca içim yanıyor .Ama aç kaldığında daha çok içim yanıyor.İyi anne olmak nasıl bir şey çözemedim okyucu...Annemin anne olunca anlarsın dediği bir şeyi anladım galiba.Ama anne hala senin kadar iğrenç ekmek arası yapmıyorum! Asla yapmayacağım!!!!

Öpük!