14 Temmuz 2014 Pazartesi

36 comments

Allah Bir

Selam fıstık ezmelerim,özlediniz mi beni ;)

Ayy bir hafta sonu geçirdim ki,anlatamam.Acayip şeyler öğrendim apacayippp!
Mesela süt korur emziren anneyi hikayesi var.Ne o hikaye?Kadın göğsünde süt oldukça ,adet olmazmış ve dolayısıyla yumurtlama olmadığı için bebekte olmazmış.
Yam 3 aydır bu hikayeyi dinlerken ben adet oldum! Üstelikte hiç korunmadık!
Neden biliyor musun?
Süt korur hikayesine aldandık! Eğer hamile kalırsam-daha bismilah ya,yeni bir çocuk doğurdum-gidip o süt korur diyen ağzına sıkmayı düşünüyorum <3Bu ilk öğrenimim.

İkincisi adet oluyorken boya tutmaz derlerdi.Götüm bile inanmayarak saçımı boyadım.Tutmuyormuş ya la!
Yani evet okuyucu,bu tatava doğru!O boyayı muayen günlerinde kullanma .
Neyse 
Cumartesi günü Sultan Ahmete iftar açmaya gittik dermişim asdf (:
Ben-iftar-açmak. Yok yok müslüman olmadım da cidden Sultan ahmete gittim.Çünkü orada müthiş bir panayır kurulmuş,gördün mü?
Görmelisin!
Panayıra alınan stantların tek şartı var,ürünün el yapımı olması.Yani fabrikasyon değil!Her şeyi gözünün önünde yapıyorlar.
Ebru yapan mı dersin,çamur döndüren mi dersin,ahşap boyayan mı dersin.
Hatta olayı abartmış :Ebru yapmak 10 lira
                               :Çamuru tutmak 10 lira gibi ticarete bile dökmüşler.

Elimi çamura bulayıp kirleteceğim,üstüne bir de 10 lira mı vereceğim?dersen.EVET!Allah bu millete akıl ihsan etsin çünkü çamurda kuyruk vardı.
Neymiş çömlek yapacağmış.Bababa! hiç çömlekte bir şey yedin mi desen ,içinde bir şey yenildiğini bilmeyen bir milletken hönk!
O çömleği niye yapyon dedim kıza
-Sanatsal 
dedi.
...3 nokta koydum ki sen o arada sanatsal olup olmadığının kanaatine getir.

Sultan ahmet tam bir festival havasında.Dolama şekerlemelerden tut,osmanlı şerbetlerine kadar.Ben orayı gördükten sonra ilk defa iyi ki ramazanlar varmış dedim.Mutlaka yaşamalısınız bu ortamı!

Tabi güzel şeylerin yanında PK olarak uyum sorunu yaşadığım şeyler yok muydu?Olmazsa şaşmalısın dostum!
Bebeğime gelen geçen elini sürdü mesela.Daha 3 aylık,her şeyden sakınıyorum mikrop kapmasın diye ama ne yazık ki mümkün değil.Hele bir de kucağına almak isteyenler! Ne münasebet?

Sayın okuyucu,lütfen yolda gördüğün bebeği dokunarak sevme. Bu çok egoistce bir tutum. Sevgi patlaması yaşıyorsun ,anlıyorum.Bunun için neden kapının önüne bir tas su koyup sokak hayvanlarını serinletmiyorsun?
Biliyorsun ki 48 saat susuzlukla hayata veda ediyorlar ve ne yazık ki onlarda konuşup senden yardım dileyemiyor.

Eve geldiğimizde yorgunluktan bayılacak konumdaydım.Planım pazar gününü çanağı serip ,üfül üfül evimde kurulmaktı.Ne mümkün?
Ev arkadaşım daha geceden mesaj yolladı.
''İdile ağlayan bebek aldım,onun boyu kadar ve görmelisin.Yarın geliyorum plaza,bana şu tiremusudan yap ha bir de kocam senin güvece bayılıyor.Sevildiğini bil''
Bilmiyorum abi sevildiğimi filan.Ben kocamla mı uğraşayım,bebekle mi uğraşayım yoksa yemekle mi?
Sabahın 8inde kalkıp 3 saat sıcakta yemek hazırladım. Börekler,çömlekler havada uçuştu.2 saat ev temizledim ki ev arkadaşım kapıdaydı.

2.5 yaşındaki veleti (beni annesinin kız kardeşi sayıyor)kucağıma atladı 
-Selam benzersiz teyzemm
(Kendi ailesine benzetmiyor beni)
Biz ev arkadaşımla aynı ayda hamile kaldık,onun küçük bebeği de gelmiş.
Allahım neden her bebek güzeldir yalanını insanlara enjekte ettin?
Miniğin suratına baktım,aldı beni bir gülme.Bildiğin krize girdim ama yere yapışıp dövüne dövüne gülüyorum.Bizimkiler benim salakça tavırlarıma alışık olduğundan ''insan çirkin olduğunu göstermez değil mi Plaza,ne bekliyordun ki?Angeline  değilim ben kocamda Brad değil'' dedi.
Ay hayır bizimkiler ortada zaten ama bebek lan bu!Azıcık sevimli ol değil mi.Kazulet gibi koca bir surat,tövbe yarappim şekilsiz şemalsiz vücut.

Bizimkiler beni hiç siklemeden İdile daldılar tabi.İdil bir kıyamet koparıyor ki yabancılayıp,sorma. Ev arkadaşım demesin mi ''çocuk bile bizi çirkin bulup ağlıyor herif,tövbe yarappim yok kızım ağlama ağlama.Teyzen burnunun üstünde koca benli cadılara benziyor olabilir ama melek gibiyim aslında.Tanısan çok seversin''diye kocasına bakıp bakıp gülüyor.

Hani konuşmasan da seni anlayan insanlar vardır.Zahide benim o insanım işte.Konuşmam ama anlar.Kocası benimkine ''hadi erkek erkeğe gezelim kanka''dedi.Gözlerim ışıldadı 2.5luk veleti de götürürler diye.yok yani 40 yılın başı 2 muhabbetin belini kıracağız,veleti de bırakırlarsa 3 çocukla muhabbeti değil belimizi kıracağız.

Veleti bıraktılar...

Allahım yok böyle bir çocuk...Ben yaramaz çocuk gördüm sayardım.Tövbeler olsun,görmemişim.Bir çocuk bir dakika mı yerinde durmaz ya,sadece bir dakika!
Buz dolabını açıp kolaları döktü,gülümsedim,temizledim.
Tremisuya elini geçirdi,olsun dedim yukarı kaldırdım.
İdilin beşiğinin içine girip işedi.Beşiğin içinden indirip çarşafları makinaya bastım.
Öff durmuyor velet durmuyor...İdil ağladı tam o sırada,çocuğun bağırmasından derken çirkin ufaklıkta bastı figanı.
Ev arkadaşımın yüzüne bakıyorum,hani bir tepki versin,veletin ağzının üstüne bir iki geçirsin diye(normalde dayağa karşıyım da ,vallahi artık fikrim değişti!)
Kız sadece gözlerini devirerek çocuğun yaptıklarına bakıyor.Kendinden geçmiş vaziyette oluşunu anlıyorum,annesi kanser ve bunu anlatmak istemiyorum.

Veleti kovalayayım derken gitti çirkinin suratına gümp diye geçirdi.Çocuk titreye titreye nasıl çığlık atıyor,nasıl fena bağırıyor.Tüm gücümü topladım.İdili bir tarafıma Doğuyu bir tarafıma aldım,sikerim lan böyle aşkın ızdırabını dedim ev arkadaşıma.Kalk lan çocuğuna bak.

Velet bunu duydu,dişlerini göstererek geldi ve İdilin bacağını tuttu tam ısıracaktı hızlı bir hamleyle iki çocuğu da yatağa attım.Velede büyük adam gibi küfrettim.(ana avrat kaydım resmen)
Tuttum kolundan attım banyoya.''Allahtan beyin iste,verirse söylersin çıkarırım ''dedim.
Tam kapıyı kaparken bana ağlayarak ''Senin allahın yok ki''dedi.aralık kapıyı biraz açıp ''siktir oradan puşt''diye bağırıp ağlayan çocukların başına gittim.

Gittiğimde ev arkadaşımda çocukların başında ağlıyordu.Memesini çıkarıp çocuğunun üstüne eğdim,bende mememi İdile bastım.2-3 dakika geçti bebekler ve arkadaşım ağlamayı bırakınca beni bir gülme krizi daha aldı.Yok ama bu kesinlikle sinir boşalmasıydı.

Ev arkadaşım''Banyoda kesici delici alet yok değil mi''dedi.İçime kurdu düşürünce çocukları doyurduktan sonra kalktım veledin yanına. Kapıyı açmamla çocuk üstüme atladı.
Elleri bok,banyo duvarları bok,yerler bok....Sıçmış ve resim yapmış çocuk düşünsene mantığını siktiğimin davranışını ya. 

İçeri çocuğu da alıp kilitledim banyoyu üstümüze.Suratıma boncuk boncuk bakan çocuğa karşı elimi belime dayadım.
-Velet
-Efendiş teyzim
-Beni hiç mi sevmiyorsun
Ağlamaya başlayarak geldi sarıldı. Allahım sarıldı ama midem bir bulanıyor kokudan,ölüm kolay yol yani.Sürünüyorum.
-Sen benim en sevdiğim teyzimdin ama artık sevmicem
-Neden(soruya gel!ana bacı kaymışım,çocuğu banyoya tıkmışım.Neden diye soruyorum,gerizekalılık var bende .Yazarken kanaat getirdim okuyucum)
-Ben büyüdüm diye artık kimse beni sevmiyor ki
-Olur mu teyzem,ama sen böyle yaparsan ben nasıl sevebilirim.Sen beni yoruyorsun çok.Bak her yerimiz bok.Bütün duvarlarımız bok,yazık değil mi bize?
-Bir daha bok yapmicam teyze ama sende beni sev.
-Tamam!!!

Veledi küvete suyun altına soktum.O eğlene eğlene yıkanırken ,duvarları temizledim.Veledi arkadaşıma verip duş aldım ki kocalarımız geldi.
Haydi bir de iftar hazırlığı...
Belim koptu,anamdan emdiğim süt burnumdan geldi.
Tam oturdum sohbet edelim diye,gene beni müslüman etme çabalarına girişti ev arkadaşımın kocası.Gözüme baka baka ''müslümanlık bir alemdir,iyilik hak dinindedir ''filan.
Velet suratıma baka baka dakikada bir ''Allah bir ''demeye başladı.
İlk başlarda çok sevimliydi ama dürtüp dürtüp ''Allah bir teyze,allah bir''dediğinde yavaştan contayı yakmaya başladım ben

Neden sadece bana söylüyor?
Muhtemelen yanında benim dini görüşüm konuşulmuş ve yanlış aksettirilmiş.Çocuk ben doğru yola sürüklicek ya:
-Geh teyze ,namaz kıl.Hep birlikte cennette olalım,yazık sana demesin mi.
Gülümsüyorum,ensemden çıkan terleri siliyorum.Sadece sinirlerime sahip olduğumda ensemden terlediğimi anası çok iyi biliyor veledin.
Çocuk iyice beni basınca -Cennet anaların ayaklarının altındadır oğlum,bunu söylemişler miydi dedim
3 yaşına geliyor velet,hala altına sıçıyor.Kakam var demiyor ,bezliyorlar.Çocuğa ''kakam var''demeyi öğretsene ''Allah bir''den önce.Bezini çıkarıp sıçacak,bir de bununla resim yapacak kabiliyette çocuğun var .Öğretecek tek kavramın bu mu?
Velet annesinin ayaklarının altını öpe öpe uyudu,cennete ulaşmak istiyor galiba.Mantığa bak...