6 Kasım 2014 Perşembe

22 comments

Zordu ve Bitti

Selam yumurtasına omlet yapmak isteyipte civciv çıkar ümidyle çürüttüğüm okuyucu...
Günlerden Plaza Kaşarı ,azıcıkda mı yok özlemek?

Dur bir türk kahvesi soda kapıp geleyim be okuyucu.Azıcık dertleşelim ;)

Hadin pisnillah

Kayınvalidemle kocişim yıllar yılı anlaşamayan 2 tür imiş.Bu durum ben evlenmeden çooook uzun yıllar başlamış vesselam.Sabahın 11 idi kayın validem yatak odama daldığında.Ben o sırada 3.dünya savaşının başlamasına engel olmaya çalışıyordum rüyalar aleminde ki uyanınca savaşa başlamamışlardır umarım.Kayın validem telefona cırlayarak ağlayan İdilimi yatağıma verdi.Sonra yavaşca bayıldı.Hayatımda gördüğüm en enteresan bayılma şekli bu olduğundan ağzımın salyaları hala döşümdeyken gülmemek için kendimi tutamadım.Bir insan düşünün ki önce dizlerini yere koysun,sonra ellerini en son kafasını yavaşca yere indirerek bayılsın.
Utanma okuyucu bu bayılmaya bayılabilirsin.Gel gör ki ben kadını ayıltmak yerine başında kahkaha bombardımanına yenik düştüm.10 saniyede ayılan kayın validem :
-Ölsem cenazeme gelme,güle oynaya gömülmek istemem
dedi.Sustum.İçimdense ''weeeeeeeeeeeyyy koca kadın utanmıyor yalandan yere bayılmaya,boku bana kaldı gene ''dedim.
Elimi yüzümü yıkayıp dövünen kadının yanına gitmeye korktum.Çünkü elimde 7 aylık bir bebek ve bu dövünme eylemi onun ruh sağlığı için hiçte iç açıcı değil.Bağırıyor:
-Buralarda ölsem ,çürürüm beni gömen de olmazzzz wheeeeeyy ...
((Ayyy ölse neden gömmeyelim ayol,kokar be.Manyak mıyız yani :))

-Annecim bağırıyorsun gelemiyorum,İdilin kalbi küt küt atıyor.Bir sakin olursan dedim dışımdan.İçimdense ''bu insan ne kadar komik ağlıyor allahım.Tövbe ya,belki gerçekten üzülüyordur da neden göz yaşı yok!!!''dedim.

Lafım üzerine sessizce ağlama sesleri çıkarıp gözünden bir damla bile yaş akıtmayan kayın validemin yanına oturdum.
Tek sorum ''Ne oldu böyle ''idi.
Cevabı :''O hep böyle yapıyor,şerefsiz.Allah onun iki yakasını bir araya getirmesin.Kafir......''

Evet sayın okuyucu.Bir yarım saat bildiği bütün sıfatları nefesine ekledikten sonra beni aldı bir gülmek.Sebep? Ne olduğunu sormuştum yahu,beynim sikildi ama hala cevabı yoktu.
Kayın validem gözlerini pörtletip bana ''Saygısız,terbiyesiz,ahlaksız...gibi kelimeler saydıkca benim kriz 2ye katlandı.Gülmekten nefes alamıyorum lan.Ölecektim.En son ne zaman bu kadar kusursuz güldüğümü inan hatırlamıyorum.Beni gülerken gören İdilde başlamasın mı gülmeye.

-Annnnn nneee gik gik diye bildiğin kızımla krize girdik.

Kayın validem daha el kadar çocuğu bana karşı kişkirtiyorsun.Yazıklar olsun dedikce gülmem arttı arttı...İdili de alıp yatak odasına geçtim sakinleyeyim diye.Bana oradan bağırdı .

:Şimdi İnsilünün hepsini kendime vuracağım.Kendimi camdan atarım üstüne.
Bu kadın 54 yaşında!!
Bunu söyleyen insan mantıklı!!!

Çıkmadım odadan.Gülmelerim devam etti.Ne yapayım.Bir ara ses kesildi.İçim hop etti kendini atmış mıdır yaa diye.Sonra aklıma yalandan bayılması gelince canını ne kadar sevdiiğini düşündüm.İçeri gittiğimde sinirinden bir kova üzüm yiyordu.Abartmıyorum ha ''Kova!!!''

-O kocan olacak öküz sinirlerimi bozdu bak,bir kova üzüm yedim.Ben şeker hastasıyım.
-Ne oldu demeyeceğim bana ne ki.Ayrıca boğzaını tutmayıp üzümleri yedikten sonra ölürsende üzülmem anne .İnsanları suçlama yediklerin içtiklerin yüzünden.

Gene bir göz yaşısız ağlama senfonisi...Sözde boğazına takıla takıla o üzümler bitti anacığım.Sabah 11den akşam 8e kadar sikilen beyin benimdi.Hayatı boyunca yaşadığı tüm sıkıntıları bir günde anlatmaya karar veren kayınvalidemin çenesi rekaorlar kitabına girecek cinsten hızlı çalıştı.Tuvalete girdiğimde kapıda anlatmaya devam ediyor,su içmeye gittiğimde ardımdan geliyor.Düşün sahneyi.Ve ben o kadar yoruldum ki dinlemekten.Bir ara kendimi kaybedip ''Yeter anacım yeter öfff.Beynim iflas etti yahu.Kanser olursam sebebimsin,canıma mı kastın var ''diyerek saçlarımı dağıtıyordum.
Oysa  bunların hepsini içimden söyleyecektim. :(

Kocam geldi.Kayınvalidem ''yarın gideceğim oğlum''dedi.Kociş ''Benim yüzümden mi''dedi.Kadın ''karın beni dinlemeye bile tahammül edemiyor'' dedi.Benim dudak bir sarktı bunu duyduğumda.Mala bağladım lan.Kadın bildiğin beynimdeki suyu emmiş.Cevap veremedim.Yahu kayınvalidem utanmalı yemin ederim ,hayatımda ilk defa bir reaksiyon olarak bu tepkiyi verdim.Yaşım otuz!!!

Kocama dönerek tek kelime ''Gitsin''dedim.Gözlerim dolmuştu.Sesim titremişti.Haketmemiştim okuyucu!!!Tüm gün beynim 40 yılın abazasına verilmiş orospu gibi siktirdim.El kızıyım diye böyle muamele....

Sanırım evliliği azımsamışım.
Gitti ve bitti....

Öpüklerim.