25 Ağustos 2014 Pazartesi

31 comments

Tık tık tık...Evde yokum ,evliyim!

Selam bulgurunu ıslayıpta yoğurmaya kıyamadığım okuyucum
Özlem?

Sevgili ,saygılı,antik,kuntik okuyucum
Ömrümde ilk defa bir düğünde kendimi ezik hissettim.O....n düğünü vardı ya hani,geçenlerde söylemiştim hı ona gittik işte cuma günü.Öhm öhm hemen anlatmaya başlayayım.

Düğüne mini eteğimi çektim koca götümün üstüne((hala doğumdan kalan 10 kg mevcut,isteyene verebilirim)),sürdüm kırmızı rujumu,bastık gaza düştük yollara.Hayatımda ilk defa bir kır düğününe gittim.Bir daha tövbe! Kır düğünü olacak diye dağın başında bir yer kiralamış bizim kekolar.İndiğimde kocama sırıtarak
-Kır nerede
dedim.Bir çok şeyi yanlış anlamış olabilirim şu kısacık ömrümde ama dağı bana kır diye kakalamaya çalışa düğün sahiplerini esefle kınıyorum.Bir diğer esefle kınayışım ise ''ayy PK sana o kırmızı topuklu çok yakışıyor''diyen anneme. Evet okuyucu o düğünün devesi bendim!(boy=172 topuklu=15 cm )
Arabadan indiğimde kendimi hobbitler köyünde hissettim.Kız tarafı da oğlan tarafı da minyatürlerini salmışlar sanki,tövbe.Milleti öpmek için dizimi hafifce kırmam gerekir ya hani saygıdan filan,ben bildiğin secdeye yattım götümdeki etekle! Ben domaldıkca benim herif götüme şeyini dayadı.
-Beni götten sikecen herhal bakışıma
-Götünü kapamaya çalışıyorum ,o götü ne diye sikem ya la bakışı attı
-O kadar rezil mi bakışıma
-Doğduğuma pişmanım bakışını gördüm ve bakamadım bir daha herifimin gözlerine.
Milleti selamlama safhası da geçince önümüze gelen yere çöktük.2 dakika sonra damadın eniştesi gelip ''çaktırmadan diğer tarafa geçiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin,burası kız tarafıııııııııııııı''dedi.Kız tarafı oğlan tarafı ayrılıyor muymuş ya ,diyemedim tabi. Enişte beyin mesleği pilot.Anlayacağın o allahtan sonra her şeyi bilir,hürmetler.
Düştük erkek tarafının yoluna.O..... ve karısı host ve hostes söylemiş miydim?Hatta O....n sülalesi hava yolu taşımacılığına bürünmüş.Utanmasalar bir uçak alıp işletecekler,neyse.

Erkek tarafı öyle kültürlü ki okuyucu,anlatamam ya.3 meslek grubu var: Pilot,hostes-host ve kaptan.Ben alışmışım düğünde basma etekli tipler görmeye.Gözlerim aradı ama göremiyorum allahım.Kız tarafına bir bakış baktım ki ne göreyim?Tüm basma etekliler,düğünün eğlenceleri bıyık üstü pembe ruj süren hanımlar,kalın renkli çorabın üstüne topuklu giymeye çalışanlar,gaytan bıyıklılar ,şeyini kaşıyarak mini etek altına çakın bakış atan beyaz çorapli sivri burunlu ayakkabılı adamlar diğer tarafta.

Anlayacağın okuyucu kimse benim eğlencemi düşünmemiş!

Neyse başladı düğün ve muhabbetler.Okuyucu ben kendimi entel bie zıkkım sanırdım ya.Götüme patladı ya bu durum amanın.Düşünsene etrafındaki herkesin dünyayı gezmiş olduğunu ve senin yalnızca 2-3 defa yurt dışı deneyiminin olduğunu.Öhmmmmm!
Eğlence diye değişik ülkelerden topladıkları paraları getirmişler,birbirlerine bu nerenin diye soruyorlar.Ve birbirlerini aşağılayarak biliyorlar ya lan!!!

Benim aygırda 15-16 ülke gezdiğinden sadece onların para birimlerini bildi.İyi bari dedim,bizden de birileri türk parası dışında parayı görmüşlüğünü gösterdi.
Sonra düğün başladı.Nikah kıyıldı ve o romantizimle damat gelini dudağından öptü.Çooook romantik değil mi? Evet öyleydi gelin masasından biri ''abooooooooooo dudağını emdi ya la '' diye düşüncesini haykırana kadar. Herkes gülmeye başladığında gelinin masasında 4-5 kadının eli eğzında kaldı. Muhtemelen öpüştüklerini ağızlarını kapatarak birbirlerine iletiyorlardı.
İşte Türk ruhu!!Yuppiii <3

Erkek tarafı içerken gelin tarafı içmedi.Gelinin babası mikrofonu kaparak
-siz böyle içiyonnuz ama birbirinizi yemiyeceğsiniz ha,oğa göre
dediğinde erkek tarafı kadeh kaldırarak onaladı ve conkkkk diye herkes kadehini birbirine vurdu.Burada da baya bir kahkaha koptu.

bu olaydan 5 dakika sonra iri kütleli bir teyze ince yapılı minnak adamın kafasını küt diye oturdukları masaya geçirdi.
-Gözüğü bir daha garılara digersen gulbunu boynuna dolarım
dediğini herkes duydu.Demek ki kavga içkiden doğmuyormuş okuyucu.
Erkek tarafı vals yaparken kız tarafına davul zurna geldi.Sandılar ki onlar vals yapmayı bilir,davul-zurna da oynamazlar.Anam o pilotları bir görsen ,dudağın uçuklar.Bellerine ceketi bağladıkları gibi
-abe kaynana naptın bize naptın bize
göbek attılar.Hepimiz attık,yalan yok.Erkek tarafından kimsenin yüzüne bakmıyordu kız taragı.Gözler daha çok götlerdeydi.Umursanmadı.

Eğlenemeyeceğim sandığım düğünden gayette eğlenip annemlere geçtik anadolu yakasına.Sabahın erken saatlerinde çalan telefonu küfrederek açtım ki ev sahibim :
-PK sizin evi su bastı
-Efendim,ay günaydın pardon
-Kızım suları açık bırakmışsın
-Ayy sular kesikti,gelince haberim olsun diye hepsini açmıştım ben,evet!!
-Alt komşunun salonundan su damlayınca vavadan kapadık,neredesiniz siz
-Karşıdayız yaa,pikniğe gitcez bugün gelemeyiz.Saolun ama.
-Piknik mi?!
-Heeaa !
-Peki((Biliyom anama babama kaydı bu pekiyle))

Canım biraz sıkılarak gittik Cumartesi Aydosa.Ağaca hamak kurdum.Üstüne atlayıp yana çat diye düştüm.Kolum dizim sıyrılmış ağlarken,(kocam bana yeterince acımıştı)
-Evi de su basmış zaten,kim suyu açık unuttuysa
-Neeeeeeeeeee
-Ay söylemedim mi ben sana ((herhalde söylemedim,günümüzün içine mi sıçsaydım!)
-Yooo,nereden öğrendin
-Sabah ev sahibi aramıştı,uyku mahmurluğu yani((hiçte değil.Olan olmuş günümü zehir zıkkım etmeme durumu))
-Neyse aşkım,olan olmuş.Şu hamağı kuralım yaa.Annenleri de yollasak mı bir yerlere
((Evi su basmış adam orman fantazisi derdinde))

Annemlere gezin ,ne güzel orman gibi laflar attıysam da hiiiiiiiiç oralı olmadılar.biz de kendi başımıza gezelim madem dedik.Aydosun göletine inip deniz bisikletine bindik ki yukarıdan bir şey denizi dalgalandırmaya başladı.
-Aşkım uçak düşüyor
-Salak mısın PK o bir helikopter
-Aşkım helikopter düşüyor
-Yok düşmüyor da sanki gölete mi iniyor.Aaa korkma aşkım ,ikimizde yüzmeyi biliyoruz.Ormanda yagın var herhalde su alacak baksana
-Ya bizi de alıp aşağı su niyetine atarsa.Allahım çok gencim!Üstümüze geliyoooooooorr
-Eheyt ehett abiiiii huuuuuuuuuuuuuuuuu((aygırın bağırışları))

Asker abiler helikopterden bizi görüp azıcık daha yan taraftan su aldılar ama o dalgalanmada devrilmemek için bacak kası yaptım.Götümün üçbuçuklarıyla götümde oluşan kaslanmayı söylememe gerek yoktur sanırım.

Babam ''olur öyle şeyler'' dedi.Annem ''siz gibi enayiler olmasa göletin köşesindeki bisikletlerle kimi kazıklarlar,ikinizde mi safsınız niye bindiniz'' dedi.Anlayacağın okuyucu bir helikopterin göt kadar göletin içinden su alması ve senin o göletin içinde olman tuvaletin geldiğinde sıçman kadar sıradan bir durummuş da biz fazla ekşın yapmışız.

Tatil bitti eve geldim.Dün gecelere kadar evi temizledim.Şimdide senleydim.
Fark etmeden öpükledim ;)