16 Temmuz 2014 Çarşamba

20 comments

Cevapsız sorular Mimi (Mim-len-dim)

+Dördüncü Tekil Şahıs  Beni mimleyen şahıs! Beni böyle kazık sorularla başbaşa bıraktığı için onu öpükler,sınav sorusu gibi sorulara geçerken dilimi dışarıya çıkarmayı bir borç bilirim.
((Hiç çalışmadım ,50 alsam yeter-Hadi pisminlah))

Kaliteyi para ile ölçmek nedir?
Gerizekalılıktır. Sen hiç zengin zeki gördün mü cicim? Ben görmedim! Parasıyla bi bok olduğunu düşünene denk geldim,zeki fakirleri çok sevdim ama sert kahve gibi bu iki kavram. Ne şeker atılıyor ne süt tozu yumuşatmak için,yani zeki akıllı ol-mu-yor (:((Bu insani olan açıklama))

10 liralık tsörtü 5 sene giyersin,markalı sandığın Nike tsörtü de 5 sene giyersin! Çünkü 100 lira verdiğin nike tsörtünün kalitesini gümrük vergileri,marka tescilleri,reklam parası,ithalat vergisi,dükkan parası filan oluşturuyordur.Yani kumaşı 100 lira değil 10 liradır.Ama tabi kaliteyi para ile ölçmek nedir dersen ,yok öyle bir şey!

Faşizim nedir?Sence sağ görüşmü yoksa baskı ile kısıtlama mı?

20.yy ın sonlarına doğru Marksizim mantığının karşıtı görüş geliştirmek için yapılandırılan sağ görüşlü bir sistem diye özetleyebilirim.
Asıl anlamında sağ görüşlülk var.İleri toplumlarda gayet demokratik olarak yaşanabiliyor.Baskıcılık temel iş faşizimde yavrucan! toplumsal bir oluşum değil en nihayetinde zümreci bir kavram.

BKNZ: Ağanın pohunun üstüne poh olur mu oğlum !söylemi faşizmi özetler.

Kendinden olmak nedir?

İnsan olmaktır...İnsan olabilmek!

Kendim kim?

Kendim mi? Basit bir Plaza Kaşarı.

Alkol tüketmek,uyuşturucu tüketmek,türetmek,tükenmek....

İsteyen istediğini tüketebilir.Ben Alkolü öok seviyorum mesela.Özelliklede Malibu ve Tekila! ama hemen her içkiyi severim. Yeşil periyi içemedim henüz,bir periyi görmedim yani ;)
Tükenmeye gelince kim kazık çakmış dünyaya hacım? En mutlu olduğun anda bile bir nefes daha yaş-la-nı-yor-sın!

Kıyafet giyinmek ne?Hep aynı,farkı ne?

İlk çağlarda yaşayıp götümüze deri bağlasaydık farkı olmazdı elbet. Yıl 2014 ve farkı insanların karakterleri hakkında ipuçları yakalayabilmemiz.Mesela ben hiç siyah bol pantolon giyip,beline zincir takan,saçını uzatan birinin arabesk dinlediğini görmedim. Farkı karakterimizden dışarıya ipuçları verilmesi şekercim.

Sevmek,vücudu sevmek,ruhu sevmek,olmayanı sevmek

Ne için yaratıldın ki?Sadece tüketmek için var olmuş olamazsın.Sevmek ve sevilmek ana rahminden düştüğümüz anda temel ihtiyaçlardan.

Çift olmak ,o çiftten tek yaratmak,kişiliğe indirgemek.

biraz saçma bir soru bu bence.Her insan tektir.Tek doğar,tek büyür ve tek ölür. Çift olmak seçimdir,indirgenebilecek bir durum değildir yani. Cevapta bende mi saçmalıyorum yahu ama ne yapayım soru saçma değil mi?
Hayvan yemek,kanatlı,büyük baş,küçük baş

Ben hayatımın bir döneminde vejeteryandım.İğrenç geliyordu hemen her tür kan kokusu.sonra proteinin zeka geriliği yaptığını öğrendim doktordanMeğer hafıza kaybına yol açan bir etkenmiş. Zorlaya zorlaya alıştım.Ha bir de doktorum ,sende bitki katilisin ona bakarsan demişti.
Doğru!
İhtiyacın olduğu kadarını tüket dostum.Bu arada bu soruda saçma.
Hazırlayanın ellerine sağlık ama...

Beni okuyup saçmalıklarımla beynini sulandırdığın için saol okuyucucum <3


Mimli olanlar
+Büşra Bayram
+alis masalı
+Kübra Z.

birazda siz uğraşın sorularla....
Öpüklendiniz...




31 comments

Kocamı elimden alacak sanki...Ba ba ba!!!

Selam boğası koşmayan metadorlarım,beklediniz mi beni ;)

Dün akşam benim Beyoğlu Aygırı ''orucumu açtım ya resul''dedikten sonra kapımız çaldı.İkimizinde gözleri yuvasından fırladı. Kapıyı açmakla açmamak arasında mücadele verdik bakışlarımızla resmen.Çünkü bizim kapımız çalmaz.

Karşı komşunun kızı gelmiş,elinde bir tablet. Ardından karşı komşu konuşuyor ''PK bu meret açılmıyordu bunu olsa olsa Beyoğlu Aygırın yapar dedik,uygun musunuz?''
Şaşkınlıktan döşüme sarkan dudağımı kaldırarak ''hıhı uygunuz''dedim.(Benim herif elektronik mezunu,bir kere söylemiş bulunduk bunu.O günden beri birinin dolgusu düşse eline alıp BA'ya geliyor)

Aleyna (karşı komşumun kızı) ''Plaza abla,normalde aldığımız yere götürmeliydik ama annem çok ısrar etti BA abin yapar diye''
        İçimden inşallah yapamaz diye dua ederek ''BA abinin parmaklarında süper bir güç var zaten,değdiği her şey bir anda çalışmaya başlıyor''diye dalga geçtiğimde baktım benim herif alınıyor gibi kaşını büzdü,''okulunun hakkını veriyor tatlım''diye toparladım.

BA evirdi tableti ,çevirdi ,baktı filan.Sanki gözleriyle yapacak o havalarda yani.Sonra internetten elindeki tablet modelinin sorunlarına baktı forumlarda.Bu esnada karşı komşum(adı Kokarca olsun,leş gibi ter kokuyordu )
''Plaza sende Beyoğlu Aygırı gibi bilgisayar kullanabiliyor musun? Parmakları klavyenin üstünde dans ediyor resmen ''dedi.
Gülümsedim Kokarcaya. ''Yok canım mümkün mü hiç''diye yanıt verdim.Lan elimin altında 16-17 yıldır bulunan bir meteryal bilgisayar.Benimle kafa mı buluyor bu kokarca?

Aldım bebeğimi kucağıma,onunla dans edip eğleniyorum onlar tabletle ilgilenirken. Kokarca gülümseyerek ''şimdi dokunmuyorum ama 1-2 aya kurtuluşun yok.bize bırakırsın hatta''dedi.Ne münasebet kurtuluşum yok?Sen kimsin lan!

''Ver bakalım o bebeği kucağıma''dedi sonra kucaklarını iki yana açarak.O kolları araladığında salonumu bir koku bastı.Çocuğun kafasını göğsüme bastırıyorum,beni koklasın da o iğrenç kokuya maruz kalmasın diye.
''Kusura bakma kokarca,sen az önce sigara içiyordun .Gördüm bunu ,dokundurmam''dedim.
Kokarca:''Aaa unutmuşum ya ben,pardon''diyerek kapadı kollarını.Tablete döndü.

BA tablete hasta muamelesi yapıyor ,tüm o doktor tavrını takınmış. Utanmasa ''neren ağrıyor,bastırınca sancın var mı''diyecek.Gözüm televizyonda bebeği eğlendirirken Kokarca Beyoğlu aygırına
''Senin ellerin ne kadar güzelmiş,çok başarılı bir erkek eli belli''dedi.

Kafamı televizyondan çevirip dönmüş gözümle BA ya baktım,sırıtıyor. Kokarcaya baktım ne ayaksın gibilerinden,gözünü tabletten ayırmıyor.Geri televizyona döndüm,izlediğim çok önemli bir şeymiş gibi.

Kokarca : ''PK oruç açtık biz,biliyorum sen deistsin de çayın var mı.''
Ben        :''Oturmaya gelmediniz sanıyordum,evde eşin beklemez mi sonra evde ''    
              :''O boğazından hasta ,hastanede.''
               :''Aaa geçmiş olsun.Nesi var,üzüldüm valla''
               :''Ben hiç üzülmedim,kafam rahat.O yokken tatil yapıyorum.Hem bu kocamda eskidi kız 3. yü arıyorum.
Aleynayla tam o esnada göz göze geldik.Aleyna anasının ne mal olduğunu bilmiyormuş bende komşumun.Ne safım lan ben,ne saaaaaaaaaaaaaaaf!
Aleyna     :''Tamam olmuyorsa olmuyor BA abi ,saol.O kadar çaba harcadın''
Kokarca  :''Dur kız yapsın abin''
Bu esnada Kokarca BA nın yanında oturduğundan eğilip eğilip dekolte göstermeye çalışıyor. Bunu televizyona bakmasaydım ,anlayabilirdim.Malım ben maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal!
Ben          :''Aşkım olmuyor mu''
Bana tam o sırada bakıyor ve ben kaşlarımı kaldırıyorum olmuyor desin diye.Anlayışlı kocama sinyaller modundayım.
BA          :''Olur da baya zaman ister,benim o kadar zamanım yok''
İçimden 2 rekat şükür namazı deist halimle asdfg!

Kokarca: ''Ayyy hata etmişim yeneksiz adamlarla evlendiğim için,bir daha evlenirsem...''
BA         :''Ablacım!!!((Hahahaaa işte itin götüne girdiğin an kokarca)) Bu saatten sonra elindekinin kıymetini bil derim,haddime düşmez ama kardeşin(!!!)olarak iyiliğini isterim senin.

Kokarca :''Hadi gidelim kızım,yapamıyormuş abin''
Ben         :''Çay koysaydım!!!''((koyulan koyuldu nasılsa asd)
Kokarca  :''Yok ,içerim evde biz.Hem bugün böcüğümdee gelicek((Böcüğüm de kocasına diyor.Az önce boşuyordun orospu!))!

Gece yarısı böcük geldiğinde çöp koyma bahanesiyle kapıyı açtım.Saat 12 suları (:
Ben         :''İyi geceler Böcük abi,geçmiş olsun. Hastaymışsın.''
Böcük     :''Sağol abim de sen nerede biliyorsun?''
Ben          :''Karın az önce kalktı,bizdeydi.''
Böcük      :''Bu saatte?!''
Ben           :Hıhıı
Böcük       :''İyi geceler abim,biraz takırtı çıkabilir bizden.Malum sahur taşkalası''
Ben           :''Yok abicim hiç sorun değil''

Gece yarısı 2 sularında :
Kokarcanın boşanacağım senden adi herif vurmaaaaaaaaaa diye bağırtısı geldiğinde sahurda ne yenildiğini anlamanın rahatlığıyla uykuma daldım.
Böcük abinin o başarılı ellerinden öper,sizlere de selam eder,kaçarım :)